Programma

Kunstvlaai Boekwinkel

K_nstvl___ is dit jaar aanwezig op Amsterdam Art Fair met een gespecialiseerde boekwinkel met publicaties van projectruimtes, kleine boekwinkels en uitgeverijen. De K_nstvl___ biedt een platform aan kleine en flexibele organisatievormen binnen de kunst. Het brengt projectruimtes en kunst(enaars)initiatieven uit binnen- en buitenland samen, maakt ze zichtbaarder, en zwengelt samenwerking en kennisuitwisseling aan. Bovendien zal tijdens Amsterdam Art Fair het elfde K_nstvl___ festival plaatsvinden, Playtime, waarbij de waarde van zichtbaarheid centraal staat. Op zondag 21 mei van 12.00 tot 0.00 uur zal in de Stadsschouwburg van Amsterdam een elastische tentoonstelling plaatsvinden. Tijdens deze tentoonstelling wordt niet de ruimte verdeeld, maar de tijd. Elke genodigde projectruimte maakt binnen een basale tentoonstelling enscenering een zeer tijdelijke presentatie die zich gedurende de dag ontvouwt aan het publiek, als scènes van een theaterstuk. De elastische tentoonstelling zal op Amsterdam Art Fair doorlopend (semi)live op scherm te volgen zijn.

Collectors for Collectors Tours

Young Collectors Circle verzorgt tijdens Amsterdam Art Fair dagelijks om 16.00 uur een rondleiding voor jonge beursliefhebbers. Young Collectors Circle is een platform voor startende kunstverzamelaars: zij ontsluit voor hen de kunstwereld, brengt kunstliefhebbers met verzamel ambities samen en opent deuren die anders gesloten blijven. Laat je inspireren door ervaren verzamelaars, die hun passie voor kunst met je delen, je meenemen de beursvloer op en samen met jou in gesprek gaan met galeriehouders en kunstenaars! Verder is Young Collectors Circle aanwezig op Amsterdam Art Fair om alle praktische vragen te beantwoorden rond het kopen van kunst: hoe start je nou eigenlijk een verzameling? Hoe kom je erachter waar jouw hart sneller van gaat kloppen? Daarnaast kom je bij de stand alles te weten over de Kunstkoop en kun je zelf aan de slag met een keur aan lijsten, hamers en spijkers om te leren hoe je kunst creatief kunt presenteren in je eigen huis!

MINI KAMERPLANT TOUR TINKEBELL

Hoewel de kamerplant in Nederland vaak als een gezellig vriendje op de vensterbank wordt gezien, speelt de kamerplant vandaag een belangrijke rol in de wereld van belastingontwijkers. De Kamer Plant Tour is het nieuwste project van kunstenaar TINKEBELL in samenwerking met financieel journalist Arno Wellens. Tijdens Amsterdam Art Fair 2017 wordt een speciale Mini Kamerplant Fietstour georganiseerd!
Iedereen heeft wel eens gehoord van de brievenbusfirma’s: buitenlandse ondernemingen die zich op papier vestigen om belasting te kunnen ontwijken. De Amsterdamse belastingdienst controleert of de bedrijven wel fysiek werkzaam zijn in ons land door onder andere te kijken naar de aanwezigheid van een kamerplant. Het gevolg is tienduizenden lege kantoren met slechts één kamerplant! De kamerplanttour leidt u langs een selectie van kamerplantkantoren, onder leiding van professionele kamerplantgids Arno Wellens. Het belooft een spannende excursie te worden, waarvan je mond zal openvallen.

Locatie: Amsterdam Art Fair Kunsthal Koper
Wanneer: donderdag 18, vrijdag 19 en zondag 21 mei
Tijdstip: 13.30 uur
Prijs: € 12,50 (excl. evt. fietshuur)
Reserveren en meer informatie: in de stand op Amsterdam Art Fair of per e-mail tinkebell@tinkebell.com